2023 een jaar waarin gedachten werkelijkheid worden

2023 een jaar waarin gedachten werkelijkheid worden

Het jaar 2023 heeft een 7-energie in zich. Dit jaar staat in het teken van rust, bezinning, persoonlijke ontwikkeling en innerlijke vrede. Luister en vertrouw dit jaar nog meer op je onderbuik gevoel want intuïtie is onze stille supernavigator.

Wist je dat getal 7 ook staat voor verbeeldingskracht? De kans is dan ook groot dat je gedachten komend jaar werkelijkheid zullen worden. Zorg er daaom voor dat je in 2023 zo positief mogelijk denkt en je gedachten zo zuiver mogelijk houdt.

Wat goed kan helpen bij de 7-energie van 2023, zijn ademhalingsoefeningen. Ademhalen is de krachtigste tool om je lichaam en gedachten snel te kalmeren en positief te houden.

Om je op weg te helpen heb ik 3 ademhalingsoefeningen voor je ingesproken. Hoe vaker je ze herhaalt, hoe meer ontspanning je zal ervaren. Klik op de naam om de oefening te beluisteren.

1. Box Breathing: ontspant en verscherpt je focus
Deze ademhaling is fijn om je dag scherp en kalm te beginnen, maar het helpt ook tegen een middagdip en is erg geschikt voor het begin van een spannende meeting of presentatie. Herhaal dit ritme ongeveer 10 keer. Door op deze manier te ademen kun je efficiënter werken, beter focussen en meer presteren.

2. Balans ademhaling: Hierdoor vind je innerlijke rust
Deze ademhalingstechniek brengt lichaam en geest in balans en zorgt voor meer innerlijke rust. Je kunt deze ademhaling overal doen wanneer je voelt dat je uit balans bent. Deze oefening is super simpel en erg effectief. Probeer je tijdens de oefening te focussen op positieve gevoelens, zoals dankbaarheid en liefde. Zo komen je hoofd en hart in balans, en wordt het positieve effect op je zenuwstelsel vergroot.

3. De 4-7-8-ademhaling: Hiermee kom je in een diepe ontspanning
Deze oefening is uitermate geschikt om gevoelens van angst te verminderen of om in slaap te vallen. Het vertraagt je hartslag, brengt je naar het huidige moment en geeft een gevoel van kalmte en vrede. Je kunt de 4-7-8 ademhalingsoefening overal en op elk moment uitvoeren. 

Mijn wens is dat in 2023 jouw (positieve) gedachten werkelijkheid gaan worden.

Ook 1 van Dees?

Wil jij mijn enthousiaste, nieuwsgierige en flexibele karakter inzetten voor jouw visuele identiteit of maak je liever gebruik van mijn stem die je inzet om jouw verhaal of boodschap het juiste karakter te geven? Ik ga met liefde voor je aan de slag! 

Andere blogs